lördag 26 februari 2011

Planer och funderingar inför 2011

Sitter i skrivande stund i Norge, c.a 50 mil hemifrån. Till en av anledningarna till att jag slutat bygga. Helt enkelt brist på tid att tillverka fiskedrag.

Min tid kommer läggas på fiske. Då jag har ett kopiöst sug efter fiske just nu.


Har börjat lite smått att gå genom min utrustning. Hittade en gömma med massa beten som min son lagt undan. Efter hård förhandling delade vi upp dem broderligt. Kan tillägga att det var c.a 50 beten från birkanlures som fanns i denna gömman. Hittade där bl a ett av mina första beten som jag gjort. Ett bete jag fortfarande idag kan titta på och känna mig riktigt nöjd. Till min förvåning fanns där en gäddtand i lacken. Tydligen har jag fått fisk på denna, varför den temporärt lämnat min beteshink vette gudarna. Men nu är den tillbaka, garanterat i första uppställningen!

Hittade många goobitar som garanterat kommer få smaka gäddgaddar denna säsong.
Krokar hittade jag en påse med c.a 100 VMC 8650 permasteel, 3/0. Otroligt vad saker man kan hitta om man bara letar lite.

Mina största problem ligger i dagsläget ombygge av ett spö, samt val av ny rulle.
Spöt är färdigslipad och väntar på att jag ska beställa hem ett nytt rullfäste och EVA-foam till handtagen. Detta är väl egentligen inget större problem.

Men rulle däremot, målet var att köpa en Revo TORO 51 HS. Men jag kan inte motivera en rulle som kostar mig c.a 2500:-. Så nu funderar jag på att via USA ta hem en ABU C3 som jag ska uppgradera med snabbare utväxling, powervev och fetare bussningar. Det ligger närmare just nu att skaffa ytterligare en C3, kör med en sådan på mitt spinnspö och det känns som en gedigen rulle som garanterat står emot påfrestningar.

Som det ser ut nu kommer jag tillverka egna bussningar. För tillfället jobbar jag inom industrin och har tillgång till svarv och rätt material. Ska även testa att göra bussningar i ALU-BRONS, detta ska enligt material leverantören smörja ytterligare.


Vart kommer jag att fiska då?
Som det ser ut nu, med båttillgång o s v, blir det fiske i en liten sjö som heter Vristulven. Där har jag tillgång till en liten plastbåt med 2 hk.
Ska försöka få plats i några vänners båtar för ytterligare fiske.

Planer finns givetvis för att införskaffa en egen båt. Har tittar lite på Linder 445Max och 445 Catch. Men i dagsläget finns ej de pengarna tillgängliga för ett sådant ekipage.
Vi får se vad framtiden har i sitt sköte...

5 kommentarer:

 1. I min båt är du alltid välkommen det vet du ;).

  SvaraRadera
 2. Tight lines and horns up! Kolla lite datum när när du kommer uppåt! M

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är uppe på banan igen Johan!

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra Johan!! Spännande med fiske i mindre sjöar, mindre fiskade sjöar!
  För mig blir 2011 en jakt på 12kg´s. Du får gärna vara med och fota den när du vill, välkommen! Sköt om dig.
  Mvh Janke

  SvaraRadera
 5. Vristulven där finns fet gädda kan jag lova, jag va ute och fiskade med en kompis förra våren där drog 3 stycken på över 10kg. En på 10.272,en på 10.695.en på 11.128

  SvaraRadera