torsdag 15 juli 2010

Nya arter...

Då väntan på regniga och avkylande dagar verkar vara för evigt, så beslöt sig Krongäddan för att ta sig ut på lite Abbor och Gös fiske. Och när man endåså bytt båt så lockade det ju lite med att testa den på sjön.
Då jag är rookie på Gös fisket och inte fått nån gös på dom få minuter i mitt liv jag testat fiskat med vertikal spö i hand, så har jag givetvis inte inhandlat några saker än. Men tanken har varit att införskaffa sig ett så småning om. Men som tur är så är Toni lite prylbög och hade givetvis ett till som han självklart lånade ut till en stackars vertikal lös själ.

Nåväl, vi började dagen med lite jakt på kilos borrarna med hederligt jiggande och kom snabbt underfund med att vi var slagna av dessa tjurskallar. Vi drog ialf upp 8 småttingar vid ett vass parti när vi sökte lä en stund. Ingen direkt tröst och man började redan här fundera på om man ska skita helt i fisket och bara åka hem och invänta regnet ialf.

Men skam den som ger sig, vi beslöt oss för att testa lite vertikalande i det lite väl blåsiga vädret som rådde. Det var på en grynna vi vet ska ha funkat för andra som var värd att testa innan hemfärd.
Och mycket riktigt, första driften visade sig resultera i att man fick dra upp sin livs första gös.
Det var nu man börja ana hur detta kunde sluta. Och mycket riktigt efter flera missade feting hugg och 6 uppdragna Gösar senare så var det bara ta tillbaka allt gnäll om gubbfiske man sagt förut till Toni och erkänna att det var fan rätt badass att vertikala med dom grymma hugg som blir med kämpiga fiskar.
Totalt blev det 10 gösar i båten för Krongäddan denna dag och vi ville helt plöttsligt vara ute mer, men det visade sig komma in åskmoln över Mälaren så var bara styra hemåt med ett leende på läpparna av att dragit sin första Gös och att nu kanske regnet kommer så att Gäddorna blir galna igen.

På vägen hem var det dax för oss att se roliga djur igen. Denna gång var det en Ko som tyckte det var bättre med saftigt vass till lunch istl för torra gräset=).
Med denna bild tackar jag för mig. Skitfiske!/ Stefan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar