söndag 11 juli 2010

Stekande fiske. 10/7.

Då hade semestern äntligen börjat och vad passade inte då bättre in än att starta den med en tur ut på sjön med Tonis Fox . Vi hade länge velat pröva Mariefred/Stallarholms vattnen utan att behöva stressa igenom ställerna som vi gjort på Sportfiskarn cuperna.
Så vi begav oss iväg för att köra en 6h fiske dag.

Vi började med att beta av Stallarholmens gamla hot spots för att värma upp handlederna med lite sköna snip hugg. Vart runt en 5st landade och ett par missade hugg på första 30min. Gäddorna var riktigt i stöten på shallow beten. Men eftersom ingen över 2kg kom upp så tog vi båten vidare för att beta av ett grund/grynna vi vet levererat 8+ förut.
Men det var stendött så vi begav oss vidare till ett ställe som funkat på tävlingarna.Och det tog inte mer än 1 kast med min Röda slajm G.Tail för att den skulle leverera en 4Kg gädda. Foto sen tillbaka i sköna vattnet med den.
Skönt att få lite storlek så vi stod kvar ett tag med en liten förflyttning på 20m.Vi hade ett riktigt kul fiske där en lång stund med fina yt hugg och gäddor som trodde dom var laxar som flög som galningar efter beterna. Men eftersom huggen började avta så begav vi oss vidare till att pröva djup grynnor i jakten på dom stora som man hört sägnerna om i Mariefred. Men var stendött igen. Grynnorna ville inte funka för oss idag utan högg bara på kupperade vikar och en grundplatta med anslutande vass.
Var ialf rätt så kul fiske idag endå, med skön yt action och pigga gäddor som lurade mig till storleken flera ggr om. Beterna som levererade igår var dessa söta karameller:
Så nu är semestern här alltså och förhoppningsvis hinner man ut lite mer på sjön och till nya orter å sjöar för att rapportera in fina fiskar.
Tills dess Skitfiske! // Stefan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar