onsdag 30 juni 2010

Äntligen kylande vindar.


Mina nya egen färgkomponerade beten från Johan dök upp igår.
Så vad passade då inte bättre än att ta en tur ut idag med Toni på Morrarö för lite em/kvälls fiske när dom lovat hårda vindar och lite regn på väder prognosen.Min dag började bra ialf.
Jag satte 4 snipor på kroken inom första 35min vi fiskade ialf. 2 på bunny Abboren och 2 på Y.Tail Abboren.Fiskarna var riktigt på g idag då det plaskade och jagades överallt. Precis som det ska vara en sån här dag helt enkellt.
Vi ankrade om efter ca 1h då det plaskade stort längre ut mot den öppna delen. Och vi har ju varit med i samma
sits förut här att större gäddorna häcklar oss
som tusan och man får göra förflyttningar överallt.


Vi la oss vid ett ställe som vi kunde nå flera hotspots på en gång och började dänga. Toni som vid det här laget börjat muttra över att mina nya Abbor drag
funkade lite för bra, satte på sin G.Tail Blue crappie som funkade för han förra gången.
På andra kastet utbrast han äntligen FISK!!!
Och det var en fin pjäs runt 5kg. Jag håvade denna fisk den här ggn, för dom visade sig vara något så kopiöst pigga idag. Jag lämnade över håven till Toni som skulle pilla bort draget från käken med håven hängandes över bord medans jag rotade fram säcken och super samson vågen. Då jag i samma veva får upp vågen från stuvfacket så hör jag en kabrack följt av ett plask och hör en uppgiven Toni säja "men vafaaan.."
Det som händer är att håven var lite på sniskan och gäddan gjorde ett escape ryck och lyckades få till ett sånt sjysst ryck så den tog sig ur håven., helt otroligt.


Var bara trösta Toni och säja att vi tar ett par nya. Och som liten tröst så kastade han i Crappien igen och drog en 3kg gädda på direkten. Trevligt trevligt, nu kommer det snart större
igen tänkte jag och körde vidare med min Y.Tail Abbore jag varit övertygad om ska leverera. Jag hinner kasta ca 5 kast så tar det tvärstopp i spöt och jag vevar in medans ja vrålar "fram med håven igen denna är stoooor!" Jag vevade långsamt in fisken som hade härliga tunga ryck för att vänta in Tonis håv ingrepp.
Men hinner bara få fram firren till båten så släpper den med ett ryck och man känner sig matt igen. Men men, inget att gräma sig över försöker man intala sig, det finns ju fler därute.

Vi tar upp ankaret och rör oss vidare till några andra ställen vi brukar köra av
när vi är här. Toni frågar om vi ska göra en ankring där vi haft fisk 2 senaste gångerna å jag instämmer att vi borde testa.

Då det blåser och båten vrider å vänder på sig efter ankring så står jag å väntar på att den ska komma till rätta så jag kan kasta mot ett ställe som känns rätt.
Men hinner bara bli en tanke då Toni kastar precis på fläcken jag ville åt.
Och mycket riktigt 3 jerktag hans med av han sen utbrast han igen FIIIISK!
Det var en till fin firre på 4,2kg som vi denna gång fick upp till vägning.
Och ennu bättre så fick han ta oskulden på sin G.Tail Bananen.


Man må bli lite purken när man stått å spanat in fläcken innan, men
jag kunde inte missunna Toni denna firre då han hade sån otur med den större som hoppade ur vågen. Men efter denna firre så började det blåsa på riktigt ordentligt, så vi åkte bara runt till lite nya ställen där det klev på ett par mindre bara. Så var inte mycket mer än så här det vart idag.


Men riktigt rolig dag ialf, med större hugg och framför allt riktigt kul att mina borrar funkade
som jag ville.

Till nästa gång Skitfiske på er! // Stefan.

2 kommentarer:

  1. Hoppade ur håven menar han =)

    SvaraRadera
  2. Kul när färgerna funkar,tycker den ser riktigt bra ut.
    Samt grattis till bra fiske på dom.
    Tero Paakki

    SvaraRadera