måndag 19 april 2010

Recension av kläder - Pinewood Ancona

Tänkte ta en recension på kläderna jag använder när jag fiskar.

Var för ett tag sedan på jakt efter nya fiskekläder. Tyvärr har dessa en tendens att kosta väldigt mycket. Då jag för tillfället söker jobb är pengar något man ej har i överflöd.

Av en tillfällighet hittade jag en länk via internet. Det var en banner där
Go-Nature gjorde reklam för sitt st: Pinewood Ancona.

1199:- utlovade reklambannern. Då jag hade hört att Pinewood har bra funktionskläder bestämde jag mig för att besöka Go-Nature's hemsida. De hade ett gediget utbud av kläder.
Fördelen med att handla av Go-Nature är att ordrar över 900:- genererar gratis frakt.

Sagt och gjort! Klicka i rätt storlek och gick vidare till "kassan" Där visade det sig att jag även fick välja storlek på strumpor. De skickade nämligen med en COOLMAX strumpa. Ännu trevligare! Här får man verkligen valuta för pengarna!

C.a en timma efter jag la beställningen ringer min telefon. Det är Per från Go-Nature som ringer. Han berättar att jackan i färgen jag beställt ej fanns hemma för dagen. Jag fick erbjudande om att vänta någon vecka eller välja en annan färg. Eftersom jag var så sugen på att få hem kläderna valde jag en annan färg.

Underbart bemötande av Per samt snabb service.
Redan dagen efter jag hade lagt min order får jag ett sms i telefonen, som säger att mina kläder finns att hämta på närmaste DHL-station.

Blev allt utom missnöjd när jag öppnade mitt paket. Slängde genast på mig kläderna. Första känslan var att de känns väldigt gedigna, redigt material!
Tog på mig mina gore-tex kängorna jag har när jag fiskar och tog ut vovvan på en promenix i skogen. Lite lätt utvärdering i vardagligt syfte så att säga.

Det jag kunde konstatera var att kläder sitter väldigt skönt. Jag har valt storlek XL, då jag lagt ut några kilon det senaste året. Sen föredrar jag något rymmligare kläder då jag anpassar med kläder under för att motverka kylan.
Kläderna prasslar inte och känns under inga omständigheter som de är jobbiga eller ivägen.

Om man ser till kläderna och de är tillverkade så anser jag de perfekta till fiske. Byxorna är förstärka i gren och rumpparti. Där har man ju en tendens att bli blöt, mellan förflyttningarna i båten då man sitter på rumpan.
Alla fickor på jackan har limmade sömmar. Perfekt att gömma telefonen i under ett fiskepass, så den slipper bli genomblöt.
Byxorna är utrustade med hängslor och har även en högre rygg för att förhindra att kylan går in i ryggen. Jackan har även den en längre rygg. Detta är något jag saknat på mina gamla fiskekläder. P g a min känsliga rygg passar Pinewood Ancona helt perfekt.

Kläderna har varit med mig på tre pass. Ett i skönt väder med temperatur upp emot 14 grader. Ett i rejält blåsväder, uppemot 14 s/m. Samt ett regning pass.
Kläderna har inte svikit mig under något av dessa pass!

När jag fiskar i mina gamla fiskekläder, även dessa s k skalkläder så behöver jag använda mer kläder under för att hålla kylan borta.
Jag börjar alltid med ett vanligt underställ som transporterar bort svett och håller kroppen i bra temp. Därefter brukar jag ha ett microfleeceställ avslutningvis använder jag en fleecetröja på överkroppen under mina fiskekläder.

Med detta nya tycker jag att värmen stannar kvar betydligt bättre, så jag har skippat att ha på mig microfleecestället.

Pinewood Ancona har många bra finesser, alla dessa finns att beskåda i en film som ligger på Go Nature's hemsida.


Då jag inte har provat allt för många kläder. Då det finns ett ganska stort utbud på marknaden alla i varierande priser. Men utifrån de jag testat så måste jag säga att detta Pinewood Ancona är det klart bästa.

Nu ska jag fiska med det hela säsongen och komma med ytterligare recension. För att se hur stället håller under otalt med fiskepass.

9 kommentarer:

 1. Grymt bra blogg detta, väldigt intressant läsning och stort plus till din väl utformade guide för att tillverka egna jerkar. Har precis börjat med detta själv men har inte fått till torkhjulet speciellt bra. Ska prova din lösning med slangen nu och se om den är mer förlåtande om inte allt är 100% rakt överallt. Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra en oberoende recention av dom kläderna, har kikat på dom ett tag nu och funderar att slå till.

  MvH gäddslaktarn

  SvaraRadera
 3. Tomas! Som det ser ut kommer jag att bygga ett torkhjul och visa de olika stegen när jag tillverkar.

  Nolle, kläderna är fantastiskt bra, än bättre att de inte är så dyra att inhandla.

  SvaraRadera
 4. Gör en dubblett av hjulet så köper jag den av dig.

  SvaraRadera
 5. Johan: Det ser jag fram emot! Mycket inspirerande blogg att följa.

  SvaraRadera
 6. Håller med ovanstående talare och har faktiskt beställt mitt eget ställ (jacka och byxor) som borde dyka upp här i dagarna.

  Utförlig och i mina ögon kanonskriven rescension av plaggen.

  5 spöböj av 5 möjliga får recensionen

  SvaraRadera
 7. Väntar spänt på den längre och mer uttömmande recension som utlovades.

  SvaraRadera
 8. Fick just hem mitt sett!
  Är grymt nöjd!
  Sitter perfekt och jätte snyggt!

  // Elis

  SvaraRadera
 9. Min Pinewood vinterjacka "Östersund" är den bästa och mest prisvärda jag någonsin ägt.


  //Elvis

  SvaraRadera