måndag 26 april 2010

Sammanfattning av helgen som gått...

Så lite kort om helgen som gått. Det var på lördagen tävling i Mälaren, King of Mälaren. Hade ingen större lust att åka upp till residenstaden. Då jag haft en småjobbig period. Allmänt deppig över att ej hitta jobb o s v. Tanken var efter många om och men att sticka upp på lördagen för att lämna av lite sponsring, och sålda beten till tävlingen.
Nu blev det dock så att en olycka ändrade på detta. En kund hade på torsdagen lagt i sin båt. Fyllt den med all utrustning. På fredag hade båten sjunkt i hamnen. Av vilken anledning är i skrivande stund oklart. I vilket fall som helst ville kunden gärna ha lite nya beten. Så att tävlingen på lördagen kunde genomföras. Efter lite ringande och planerande blev det iaf avfärd i ilfart mot Stockholm.

Väl i Stockholm möttes jag upp av Lasse. Där hade en sängplats med kort varsel ordnats åt migTanken var från början att fiska fredagen med Bobbo. Det kändes lite drygt att ha ställt in den turen tidigare i veckan. Så efter lite knepande och knåpande blev det iaf någon timmes fiske.
För den som ej vet vem Bobbo är. Mannen i fråga skriver på fiskenyheter.se
Sen är han även GALNINGEN bakom en viss artikel där han häver myten att Bomber (Wiggler) HerkyJerk skulle vara skottsäker. Han tog helt sonika med ett sådant bete till skjutbanan och gick lös med hagelbrakaren. Resultat? Den var inte skottsäker som utlovades ;)
Just nu befinner sig samme man i blåsväder igen, då han valt att hårdtesta Zalt's nya handskar. Mer om detta finns att läsa på
fiskenyheter.

Lördag morgon klocka 9 gick starten. 50 båtar slogs om att komma ut så fort som möjligt till sina platser.

En gädda under dagen fick syna insidan på Team Silverguiderna. En liten rackare på 81 cm. Över det stora hela fick jag reda på att det varit ett ganska trögt fiske. Vinnarna hade hittat rätt och gav övriga en uppvisning i hur gäddfiske ska bedrivas.

Längsta gäddan för dagen mättes till 109 cm. Vikt på den har jag ingen koll på. Blv lite besviken när jag inte fick ett tröstpris för min fina fångst! Såg något som stack upp ur vattnet. Jag trodde först att det kanske var en stubbe med mossa på. Dock kändes detta för stunden ganska tvivelaktigt då isen strax gått. Efter påtryckningar blev det att lägga ett kast och kroka upp vad det nu var som befann sig i vattnet.
Väl framme vid båten kunde vi efter en stund konstatera att det med största sanorlikhet var en älg som traskat genom för svag is. Den saknade huvud och ben. Där har jag en teori. Att den legat under/i isen och när isen gått, har huvud och ben lämnat övriga kroppen. Kan tillägga att den luktade faktiskt inget, antar den fortfarande var stelfrusen. Dock gjorde sig kräkreflexen påmind, varvid jag hängde ut över relingen ;)
Desto roligare var det att få telefon idag. Då ringde Tero till mig och berättade att han och Jarmo haft bra fiske i deras hemmavatten. Tero här med sin 9.5 kg gädda som valde en G.tail i Tero's egna
silverfärg.


Jarmo här med sin gädda på 12.6 kg som valde en G.tail i Slajmgädda.

Medan de fiskade passade de båda herrarna på att tänka över statistiken över vad G.tail gett dem i gäddor. I Tero's fall har den stått för den största delen av hans gäddor över 10 kg. Den har även gett honom två personbästa detta år. Jarmo har även han haft mycket gott fiske på detta bete.

Jag kan ju bara hoppas att de fortsätter att fiska med mina beten. Då jag blir lika glad varje gång det ringer i telefonen och historier om hur stora gäddor mina beten förtäljs.

1 kommentar:

  1. Sådär ja. Bara sälja in beterna hos jägare oxå som vill ha en fin älg till middag=).

    SvaraRadera