måndag 28 juni 2010

Rapport från lite fiske...

Var igår iväg på en liten fisketur i Öresjö, mellan Trollhättan och Uddevalla. Fisket för dagen var avsatt till gädda. Hade med lite jerks som jag skulle testa. Utöver detta hade jag även med spinnare och en SPRO groda jag hade liggandes hemma.

Mitt schema var ganska pressat så det var upp tidigt.
Strax efter 7 for vi ut på sjön. Det skulle visa sig vara riktigt trögt. Valde ganska tidigt att gå ifrån jerkandet och testa lite spinnare. Detta utan resultat, så mitt i allt kom jag på grodan som var med. Har tyvärr inget optimalt spö för detta. Så mitt 9" spinnspö fick agera tandpetare. Ganska snart fick jag landat en lite gädda på runt kilot. Ruskigt roligt hugg, då gäddan kom i bra fart underifrån och var över vattnet med c.a en halvmeter.

Blodad tand och hårdnötning på grodan. Hade upp en betydligt större dam. Tyvärr missade hon betet ganska kraftigt. Hon valde sen att ej göra fler försöka :(

Vi flyttade oss och direkt small en rejäl dam på. Dock för att direkt släppa taget. Denna gav jag mig dock faen på att nöta upp. 15 minuter senare gick samma gädda på. Hon var med på betet i c.a 20 sekunder. Det var jag insåg att det är dags att införskaffa ett nytt spö. För detta fisket var helt fantastiskt.

Så nu har jag tittat på ett BFT medium walker spinn. Tänkte använda det till grodfiske, vertikal och lite poppers. Tror det blir ett ganska skönt allround spö.


Kameran blev kvar hemma vid denna tur, så ni får leva utan bild.

2 kommentarer:

  1. Härligt Johan att du fått up intresset igen. Ska bli kul när du kommer upp att få dänga lite med dig=).

    SvaraRadera
  2. Jag har också Walkern spinn mest för vertikalfisket, den är helt ok att kasta med.

    SvaraRadera